Despre Noi

Cine suntem noi?

PROTOPOPIATUL ORTODOX ROMÂN CLUJ 1 este o instituție de utilitate publică, aflată sub autoritatea directă a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care cuprinde parohiile satelor din jurul municipiului Cluj – Napoca.

Acțiunile social – filantropice

îndreptate spre cei nevoiași sunt o parte reprezentativă din activitatea protopopiatului și s-au concretizat de-a lungul anilor prin mai multe spectacole caritabile, fiind astfel ajutați copii și tineri cu nevoi speciale sau din medii defavorizate.

Însă o parte însemnată a activității noastre se îndreaptă și spre conservarea bisericilor vechi, mărturii importante ale istoriei și culturii locului.  

Conservarea bisericilor vechi

mărturii importante ale istoriei și culturii locului reprezintă o parte însemnată a activității noastre. 

Primul proiect de anvergură început în anul 2019, prin strângerea de fonduri pentru salvarea bisericii de lemn din Săliștea Veche, monument istoric din sec. al XVIII – lea, continuă și în anul 2020.

De-a lungul timpului

ne-am bucurat să constatăm că, prin eforturile pe care le-am depus împreună, am reușit să consolidăm punți trainice între oameni, care, chiar dacă aparțin unor spații și domenii de activitate diferite, au ales să vină alături de noi și să sprijine proiectele noastre.

Parteneri și colaboratori